Gastdocenten


Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is een museum en een atelier! Een unieke combinatie op een prachtige locatie. Het museum toont een bijzondere verzameling historische keramiek en toonaangevende exposities met hedendaagse keramische kunst. In het atelier worden cursussen en workshops georganiseerd. Hier kunnen, na het museumbezoek, de handen uit de mouwen en in de klei! Ook zijn er in het atelier regelmatig demonstraties van kunstenaars waarin zij hun eigen ontwikkelde technieken en vaardigheden laten zien in het werken met klei. Dit is de kans om van hen persoonlijk les te krijgen! Met trots presenteren we ons aanbod van 2017 met workshops en cursussen verzorgd door een indrukwekkende lijst van gerenommeerde gastdocenten. Laat je door hen inspireren en ontdek nieuwe manieren om met klei te werken.
Graag tot ziens in ons atelier!


Judith de Vries – porselein inkleuren en het maken van patronen
28 en 29 oktober
Judith de Vries is een beroemdheid vanwege haar werk gevormd met ingekleurd porselein. In haar workshop leer je porselein inkleuren, patronen maken en hiermee vormen opbouwen.

Duur: 2 dagen, zaterdag 13.30-17.30 uur, zondag 10.00-17.00 uur
Kosten inclusief materialen en lunch op zondag: € 175,00
Deze workshop is volgeboekt.


Mathieu van der Giessen – Wie durft? Het is stoer en spannend: GROOT draaien!
18 en 19 november
Mathieu is een held achter de draaischijf, hij leert je grote vormen draaien: los, samengesteld, op een voet, leerhard en nat op nat. Er is lef voor nodig, maar de voldoening is des te groter!
Er zijn nog 2 plekken vrij. Ben je gevorderde draaier, maar liever niet groot draaien? Schrijf voor deze laatste plekken in, voor speciale technieken te leren als deksels draaien, tuiten maken en samengestelde vormen draaien.

Duur: 2 dagen, zaterdag en zondag, 10.00-16.00 uur
Kosten inclusief materialen en lunch: € 195,00


Nine Milacic – decoratietechnieken met pigmenten en swingend penseel
16 december
De pigmentschilderingen van Nine Milacic zijn fenomenaal en hartveroverend! Zij leert je meer over penseelvoering en toepassingen van pigmenten op witte glazuur,op biscuit gestookt werk.

Duur: 1 dagdeel, zaterdag 10.00-15.00 uur
Kosten inclusief materialen en lunch: € 95,00
Deze workshop is volgeboekt.Aanmelden

Algemene voorwaarden workshops 2017/2018
Klik hier voor onze kalender in pdf