Verwacht


Kerstexpositie

12 december 2017 tot en met 14 januari 2018

Kerstexpositie – met een selectie keramische kerstvoorstellingen uit eigen collectie.

Black & White

19 januari 2018 tot en met 8 april 2018

“Black & White”- keramische kunst in zwart en wit. Keramiek kan op heel veel manieren kleurrijk gemaakt worden. Maar sommige kunstenaars kiezen bewust voor het weglaten van kleur. Resultaat is sober, strak, verstild en poetisch werk van kunstenaars uit heel Europa. Kom tot rust in deze serene zwart-witte wereld.

Lees meer...

Op een bedje van Klei

27 maart 2018 tot en met 1 juli 2018

“Op een bedje van Klei” - aspergeschalen van topkok en verzamelaar van Herman van Ham. Tijdens het aspergeseizoen staat een deel van deze prachtige verzameling opgesteld. De collectie omvat een traditie van 100 jaar aspergeschalen uit heel Europa.

Klei-stof

13 april 2018 tot en met 9 september 2018

”Klei-stof”- naai-, brei-, weef- en ander keramisch handwerk. Handwerken beleeft momenteel een ware come-back. Haken, breien zelfs macrameeën mogen weer. Dit inspireerde ook een deze selectie keramische kunstenaars uit heel Europa. Zij zijn met de plooibare klei hetzelfde te gaan doen. Een verrassende warme expositie die een heel nieuwe visie laat zien op het ‘hand’werken met klei.

Jus de céramique

14 september 2018 tot en met 13 januari 2019

Jus de céramique - keramiek met weelderige glazuren. Glazuren is een vak apart. Het is mogelijk deze kant en klaar in de winkel te kopen, zoals schilders tegenwoordig veelal doen. De meeste keramische kunstenaars kiezen ervoor zelf hun glazuren te ontwikkelen en samen te stellen. Dit kost veel research, veel scheikundig werk en nog meer proeven en geduld. De resultaten zijn al de moeite waard. Met prachtige gelaagdheden, kleurschakeringen, verschillende gradaties in glans en transparantie. Laat je bedwelmen door deze weelderige glazuren van gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa.

Kerstexpositie

4 december 2018 tot en met 6 januari 2019

Kerstexpositie - met een selectie keramische kerstvoorstellingen uit eigen collectie.