Workshops groepen


Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is een museum en een atelier! In het atelier worden workshops georganiseerd en leren deelnemers meer over dit unieke ambacht. Een originele en onvergetelijke dag voor uw gezelschap. Met cultuur, natuur, historie, creativiteit en gezelligheid. Laat u inspireren!


Schilderen op keramiek
Na een korte impressie van het museum kan uw groep zelf met keramiek aan het werk in het atelier.

Vooraf of tijdens een korte pauze staat de koffie voor u klaar. Met een ervaren docent leert u engobe schilderen zoals de oude Tegelse pottenbakkers dat deden met penseel, kraspen en ringeloor. Er zijn verschillende mogelijkheden. Een voorgedraaide beker decoreren: kosten € 20,- p.p. all in. Kosten beschilderen bord € 25,00 p.p. all in. Olie- en azijnstel? Theepot? De engobe schilderwerken worden in ons atelier gebakken en voorzien van een transparante glanzende glazuurlaag. Na 4-6 weken kunnen de werken worden afgehaald. U kunt ook kiezen voor penseel schilderen met porselein verf op voorgebakken producten, dit kan meteen mee naar huis en in de gewone keukenoven worden afgebakken. Deze laatste techniek is niet te vergelijken met die van de echte pottenbakkers maar biedt praktische voordelen


Liever in de klei duiken?
Na een korte impressie van het museum gaat u in het atelier aan de slag. Onder begeleiding van een ervaren docent duikt u met beide handen in de klei. En maakt u kennis met het boetseren van klei. Vooraf of tijdens een korte pauze staat de koffie voor u klaar, mogelijk met bijbestelde Limburgse vlaai Na het drogen worden de werkstukken gebakken. Deze kunnen na 4 – 6 weken worden afgehaald.

Kosten: € 15,00 p.p. all in. Min 8 pers, max. 14 personen. Grotere groepen zijn met rouleren ook mogelijk. Duur 2,5 uur incl. koffie en museumbezoek.


Eeuwige houdbare stillevens boetseren
Leuk in de keuken, aan de wand, op de tafel, het buffet of op de koelkast. Een stilleven van keramische groenten. Groenten zijn buitengewoon decoratief. Na een korte inspiratiesessie in het museum leert u in deze workshop groenten vormen, samenstellen en beschilderen tot een eeuwig houdbaar stilleven. Daarnaast kunnen andere voorwerpen gemaakt worden waarin groentemotieven worden verwerkt zoals magneetjes, menuhouders en servetringen. Vooraf of tijdens een korte pauze staat de koffie voor u klaar, mogelijk met vlaai. Na drogen worden de gemaakte werkstukken gebakken. Deze kunnen na 4 – 6 weken worden afgehaald.

Kosten: € 30,00 p.p. all in. Min 8 pers, max. 14 personen. Grotere groepen zijn met rouleren ook mogelijk. Duur 3 uur incl. koffie en museumbezoek.


Decoratieve dieren en insectenhuisje boetseren

Mooi in de tuin tussen het groen. Tuindecoraties van bewerkte kleibollen in de vorm van een vogel, vissen, insectenhotel, oorwormhuisje of vlinderpot. Na een korte inspiratiesessie in het museum gaat u met deskundige begeleiding bollen van zachte klei bewerken. Met kleine ingrepen veranderen deze in decoratieve dieren of insectenhuisjes, leuk voor in de tuin! Vooraf of tijdens een korte pauze staat de koffie voor u klaar, mogelijk met vlaai. Na het drogen worden de werkstukken gebakken. Deze kunnen na 4 – 6 weken worden afgehaald.

Kosten: € 30,00 p.p. all in. Min 8 pers, max. 14 personen. Grotere groepen zijn met rouleren ook mogelijk. Duur 3 uur incl. koffie en museumbezoek.


Spelen met vuur en keramiek
Raku stoken is een oosterse stooktechniek. In deze workshop glazuren de deelnemers voorgebakken vormen van keramiek. Deze worden warm gestookt in de rakuoven en er roodgloeiend met een tang uit gehaald. Door de temperatuurshock en de rook krijgt de glazuur een prachtig geaccentueerde craquelé. Onder deskundige begeleiding wordt er in deze workshop veilig met vuur gespeeld en kunt u kennis maken met deze spectaculaire stookmethode. Vooraf of tijdens een korte pauze staat de koffie voor u klaar, mogelijk met vlaai.

Kosten: € 45,00 p.p. all in. Min 8 pers, max. 14 personen. Duur 3,5 uur incl. koffie en museumbezoek.


Zelf aan de slag achter de draaischijf
Kruip in de huid van de pottenbakker. Tijdens deze workshop ga je onder begeleiding van een ervaren keramist zelf proberen werk te maken op de pottenbakkersschijf. Pottenbakken is een spannende uitdaging en schept respect voor dit prachtige ambacht. Vooraf of tijdens een korte pauze staat de koffie voor u klaar, mogelijk met vlaai. Na het drogen worden de werkstukken gebakken. Deze kunnen na 4 – 6 weken worden afgehaald.

Kosten: € 30,00 p.p. all in. Min 6 pers, max. 9 personen. Duur 3 uur incl. koffie en museumbezoek 3,5 uur.Voor vragen en boekingen zijn we telefonisch bereikbaar dinsdag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur
Tel. 077-3260213 of info@tiendschuur.net

Algemene Boekingsvoorwaarden Groepen