Archeologiedagen


Archeologiedagen in Keramiekcentrum Tiendschuur
Gratis rondleidingen en oude potten reconstrueren

Van 13 tot en met 15 oktober zijn weer de nationale archeologiedagen.

In het museum staan diverse archeologische vondsten opgesteld.

Op vrijdag 13 oktober zijn er tussen 14.00 en 16.00 uur gratis rondleidingen met extra aandacht voor de archeologische keramiek in onze opstelling. De rondleiding voert langs objecten vanaf 5000 v.Chr. tot en met 1900.

Zelf even archeoloog spelen kan ook! Een opgraving van scherven van omstreeks 1900 staat in het museum waarmee bezoekers kunnen proberen oude potten te reconstrueren.

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is een museum en atelier voor keramische kunst. Het toont een unieke verzameling historische keramiek en toonaangevende exposities met hedendaagse kunst op een unieke locatie! Ontdek hier de knappe staaltjes vakmanschap en de schoonheid van moderne kunst uitgevoerd in klei en porselein.

Tijdens de archeologiedagen is hier de expositie: “Kleischilders” te zien met Hedendaagse slibgedecoreerde keramiek. Decoreren met kleislib is een techniek die eeuwenoud is, komt in veel keramiekplaatsen ter wereld voor en is en nog altijd geliefd. Deze expositie toont werk van hedendaagse slibschilders uit heel Europa. Deze expositie is nog te zien tot en met 14 januari 2018.