Demonstraties


Tot nader order zullen wij helaas geen rondleidingen of demonstraties kunnen verzorgen wegens de corona maatregelen. Wij hopen dit binnenkort weer te kunnen aanbieden.

Pottenbakkers draaidemonstratie
Alles wat vroeger gemaakt werd achter de pottenbakkersschijf is gemaakt met de hand en mens-kracht. Niks stroom! Schoppen tegen het vliegwiel tot de pottenbakkersschijf hard genoeg draaide. Dit betekende een enorme aanslag op de knieschijven van de pottenbakker. Deze kon niet anders, het was zijn broodwinning en ging ermee door tot zijn knieën het begaven. Tegenwoordig is er een geruisloos snorrende volautomatische draaischijf. De techniek is nog precies hetzelfde.

Iedere maand is er een demonstratie pottenbakken in de Tiendschuur. U kunt dan dit eeuwenoude ambachtelijke wonder met eigen ogen aanschouwen. De draaidemonstratie vindt doorlopend plaats tussen 14.00 – 17.00 uur.


Komt u met een groep? Boek dan uw eigen draaidemonstratie! Voor maar € 35 laat de pottenbakker u de fijne kneepjes van het ambacht zien. Reserveren, telefonisch 077-3260213 of per email mogelijk.

================================================================

Demonstratie 3D printer
Midden in de historische museumpresentatie van Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen over de keramische geschiedenis van de regio staat sinds kort een hypermoderne computergestuurde machine.

Maandelijks zullen hier élke eerste woensdag van de maand, tussen 14.00 uur en 16.00 uur demonstraties met het apparaat worden verzorgd en kunnen het apparaat in bedrijf en de creaties die het maakt, worden bewonderd. Klik hier voor een voorproefje.

Komt u met een groep? Boek uw eigen 3D-demonstratie. De kosten bedragen € 25,00 per demonstratie
Informeer naar de mogelijkheden, telefonisch 077-3260213 of per email.

Lees meer