Kasteel Holtmühle

U vindt het Keramiekcentrum in de prachtig gerestaureerde tiendschuur van het unieke en historische landgoed Kasteel Holtmühle (17e eeuw). Dit kastelencomplex is als een van de weinigen in Nederland geheel bewaard gebleven compleet met slotgracht, tiendschuur, kasteelpoorten, tuinen, vijvers en landerijen. Tegenwoordig is in het kasteel het hotel-restaurant Chateau Holtmühle gevestigd.

De tuinen

Rondom het Kasteel Holtmühle zijn fraaie kasteeltuinen in diverse stijlen te bewonderen. Zo geeft een klein parkje in Engelse stijl met zijn kronkelpaadjes, beek, vijver en bruggetjes de romantische omgeving een bijzonder accent. Ook de kruidentuin van het kasteel is het bezoeken waard. Toegang is vrij of op afspraak. Kijk voor openingstijden op www.kruidentuintegelenchateau.nl.

Wandeling

Wilt u de omgeving te voet verkennen, hier vindt u een plattegrond van de directe omgeving van het kasteel met de belangrijkste bezienswaardigheden.

De Tiendschuur is ook een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het historische dorp Steyl. Hier kunt u een kaart met beschrijving van een wandelroute downloaden voor een wandeling naar Steyl. De wandeling leidt u langs het prachtige beekdal van de Aalsbeek.

De streek

Wilt u wat langer in deze boeiende streek verblijven om die beter te leren kennen, hieronder vindt u suggesties voor accommodaties en interessante bezoeken.