Nu


Liefde Lijden Lust

Passie in keramiek

24 september 2021 t/m 16 januari 2022:

In 2021 werden de vijfjaarlijkse passiespelen in Tegelen weer opgevoerd.
Passie gaat over het lijdensverhaal van Christus, maar ook het lijden van de mens en zijn emoties.

De expositie in de Tiendschuur laat passie in de breedste zin van het woord zien. Van beelden waarin menselijke gevoelens zijn uitgedrukt tot fascinerende sculpturen die verwijzen naar spiritualiteit, bezinning. Er zijn sensuele werken te zien die gaan over alle mogelijke varianten, ze laten de stadia zien tussen lichamelijkheid, beroering, genegenheid , liefde en lust. Maar er zijn ook expressieve beelden te zien die verwijzen naar de menselijke strijd om zich staande te houden, zich te handhaven, zich geaccepteerd en geliefd te willen voelen met alle frustraties die daarbij horen. De keramische sculpturen in deze tentoonstelling zijn gemaakt door kunstenaars uit binnen en buitenland. Ondanks hun verschillende afkomst en achtergronden zijn ze één in hun streven in hun streven onze universele emoties te vangen in beelden.

De expositie Liefde, lijden lust is fascinerend, herkenbaar, zorgt soms voor medelijden, een traan soms voor een glimlach en een warm gevoel van binnen.

Lees meer

Deelnemende keramisten:

Elsa Alayse (FA), Janneke Bruines (NL), Marie-Josée Comello (BE), Sylvia Evers (DE/NL), Wayne Fisher (FA/VS), Rheinhilde van Grieken(BE), Louise Hindsgavl (DK), Teja van Hoften (NE), Hugo Meert (BE), Marieke Pauwels (BE), Johan Thunell (SE), Horacio Venturin (BR/ NE) en Nele Waldert (DE).