Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museummaand

10 november 2023 - 10 december 2023

Een maand lang toegang tot dertien musea in Nederland en Duitsland: dat is de Museummaand!

Van 10 november t/m 10 december 2023 slaan de partnersteden Venlo en Krefeld én Roermond en Mönchengladbach de handen ineen en laten je kennismaken met het culturele aanbod in jouw buurt en over de grens.

Wat houdt dit in?

Tijdens de Museummaand bieden alle dertien deelnemende musea in Nederland en Duitsland een gezamenlijk museumticket aan. Je koopt het ticket voor slechts € 25 bij één van de deelnemende musea. Het geeft je de hele maand lang toegang tot alle dertien locaties. Ontdek bijzondere musea in jouw omgeving!

Wie doen er mee?
  • Venlo: Museum van Bommel van Dam, Limburgs Museum, Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen, Missiemuseum Steyl en het Limburgs Schutterij Museum.
  • Krefeld: Kunstmuseen Krefeld (Kaiser Wilhelm Museum en Haus Lange Haus Esters), Deutsches Textilmuseum Krefeld en Museum Burg Linn
  • Roermond: Cuypershuis
  • Mönchengladbach: Museum Abteiberg, Städtisches Museum Schloss Rheydt (inclusief TextilTechnikum).

Voor meer informatie over de deelnemende musea: Limburgs Museum.

Gratis bussen tussen Venlo en Krefeld en tussen Roermond en Mönchengladbach

We trappen de Museummaand af in het weekend van 11 en 12 november. In dat weekend rijden er gratis bussen tussen Venlo en Krefeld en tussen Roermond en Mönchengladbach.
Voor meer informatie ga naar: Gratis bussen.


De Museummaand wordt mogelijk gemaakt door het Interreg Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU) en de programmapartners.

Gegevens

Begin:
10 november 2023
Einde:
10 december 2023
Evenement Categorie: